Blackberry 8310 Curve & 8100 Pearl

Categories MobilePosted on


Pravo iz VIP mobile ponude na uporedni test pristigla su mi dva Blackberry uređaja, model 8300 Curve koji neodoljivo podseća (naravno nije isti, ali neverovatno liče) na Palm Treo 680, i prelepi model 8100 Pearl koji na prvi pogled osvaja skupocenim izgledom i stylish dizajnom.

Ukratko, oba modela podržavaju EDGE prenos podataka, nisu 3G kompatibilni, poseduju prosečne kamere, rade na Intelovom procesoru brzine 312MHz i imaju QWERTY tastature (8300 punu QWERTY, a 8100 dvosimbolsku po tasteru). Ipak ono što ih izdvaja i zbog čega vrede su veoma moćne instant messaging funkcije. Pored podrazumevanog Blackberry messaging servisa koji obezbeđuje jeftinu i brzu komunikaciju između Blackberry uređaja, ova modela dolaze sa predinstaliranim Yahoo! Messengerom i Google Talk aplikacijama, te podešenim mobilnim email nalozima na internom www.mobileemail.co.yu sistemu.

Pored ovoga, tu je još mnogo dodatnih alatki, a treba istaći i to da 8300 poseduje GPS modul i ugrađen navigacioni softver sa mapama, ali je na žalost detaljnost mapa u Srbiji svedena na autoputeve i veće saobraćajnice. Više o ovim uređajim očekujte u narednim danima, a za sada evo male Flickr galerije ovih "e-glasonoša".

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *