Barcode Scanner za Android

Categories Mobile, SoftwarePosted on

Evo jedne od mnogobrojnih sjajnih i besplatnih aplikacija za Google Android platformu (ali i ne samo Android).

Reč je apikaciji Barcode Scanner – kombinovanom skeneru barkodova (EAN-13) i 2D QR kodova. Barkod skener kao priručni skener koji uvek nosite sa sobom je prava stvar.

Recimo kada idete u kupovinu, dovoljno je da na bilo kom proizvidu pronađete barkod, uključite aplikciju, usmerite kameru na barkod i kroz nekoliko sekundi nakon prepoznavanja povezujete se na Google Product Search ili “običnu” pretargu Weba u potrazi za informacijama o datom proizvodu. Tako recimo ne morate da se informišete o proizvodima unapred na neviđeno, već kada pođete u kupovinu, na licu mesta, u zavisnosti od dostupnosti proizvoda o svakom od njih možete promptno dobiti punu informaciju.

Kako je barkod pretraga integrisana u mobilni Google pretraživač, dovoljno je u Browseru pritisnuti Scan Barcode i apliakcija će biti aktivirana.

Evo za primer, u narednom videu možete videti skeniranje barkoda  domaće knjige,  nakon prepoznavanja (na osnovu EAN šifre), automatski smo prebačeni na Book Search i dobili veliki broj linkova koji pominju datu knjigu. (ispalo je malo tamno ;) ali se vidi ono bitno)

Please follow and like us:

3 comments

Comments are closed.