B-link i BlogOpen

Categories Blogosfera, InternetPosted on

Dva super dešavanja u Srbiji ovog vikenda, B-link u BGD-u u BlogOpen u Boru, kojim na žalost nisam bio u prilici da prisustvujem, ali sam se nadao da će ova dva događaja sa obzirom na tematiku i njihovu web orijetisanosti biti adekvatno ispraćena i online.

Što zbog onih koji bi da prisustvuju na oba događa, što zbog onih koji nisu u mogućnosti da prisustvuju ovim dogažajima, ali i zbog opšte popularizacije kako samih događa i njihovih aktera, tako i promocije Web, online aktivnosti, blogovanja virtuelnih "svatova"…

Na žalost, bar za sada organizatori zainteresovanima nisu ponudili mnogo toga osim recimo BlogOpen live streaminga koji zapravo ne radi, i B-linkove Press stranice koja od celog događaja nudi nekoliko fotki i par audio zapisa.

Stvarno "mršavo", a sve može da reši samo jedna obična kamera i neko ko bi uploadovao sav materijal na neki od mnogobrojnih video host servisa.

Please follow and like us:

5 comments

  1. Bilo je prenosa sa blogopena, ali bolje je da ga nije bilo, ton je bio užasan i ništa se nije moglo razumeti. Stvarno je moglo sve to bolje da se realizuje. Ovo je jedan od ozbiljnijih propusta s obzirom na to kako se cela priča “napumpala”.

  2. Svi smo svesni kvaliteta internet veza u Srbiji. Te veze na zalost nisu uspele da istrpe ogromno opterecenje i streaming sa BlogOpena (kada ga je bilo) je bio izuzetno los. Na testiranju u praznoj sali sve je funkcionisalo bez greske ali onog momenta kada su se 50 laptopova konektovali na dve raspolozive ADSL veze sve je otislo u Honduras. Imali smo dobru volju ali na zalost nismo uspeli da je realizujemo.

  3. Prvih par dana B-link festivala nije bilo posetilaca live streaminga. Narednih dana je posecenost porasla, ali nazalost dolazilo je do tehnickih problema na samim predavanjima koja su nam bila primarnija od live streaminga pa je stoga streaming morao biti iskljucen (zbog opterecenog upload protoka).

    Izvinjavamo se posetiocima sajta koji su od kuce propustali predavanja, mada poenta live streaminga nije bila da mogu da odslusaju predavanje vec da vide amtosferu na blink festivalu i da ga posete, pogotovu sto je festival bio besplatan.

    Takodje B-link festival nije ponudio posetiocima SAMO live streaming i par fotografija (inace, blog o kome pricate je namenjen NOVINARIMA a ne posetiocima), a sta mozete pronaci na b-link blogovima, pogledajte i sami.

  4. Meni je ipak sokantnija neinformativnost sajta blinka nego to sto je pukao livestream Blogopena. Prvo Blogopen je ipak u Boru, sumnjam da tamo imaju neki zaista dobar link, ljudi su entuzijasti (mozda i nedovoljno IT obrazovani da bi to napravili da valja). Blink … vise informacija sam saznao prateci facebook komentare (tipa “maja uzelac” idem da budem dj na blinku … itd).

Comments are closed.