Azbest puni džepove

Categories Internet marketingPosted on

Michale Buffington startovao je zanimljiv eksperiment pokretanjem tematskog bloga. Tematski blogovi nisu ništa novo, ali ono što je novoto su ideja i svrha. Ideja je izgradnja automatizovane alatke za agregaciju vesti i sadržaja po određenoj temi koja bi se implementirala u blog CMS.

Za potrebe eksperimenta, ako tematsku celinu, autor je izabrao “azbest“, hemijsku supstancu koja se svojevremeno jako mnogo koristila u domenu građevinske izolacije, kako u svetu tako i kod nas (setite se beogradskog “azabestnog naselja”).

Izbor ove teme uopšte nije slučajan, a kako sam autor kaže potakla su ga dva razloga, a to su pomoć žrtvama štetnog dejstva azbesta (u svetu je odavno pokrenuta velika “buka” oko upotrebe azbesta) i drugi, možda i primarni, ispitivanje performansi pojedinih termina u okviru Google AdSense advertajzing programa.

Kao što većina pretpostavljam zna, svaki od termina u okviru programa nosi određenu vrednost, odnosno zaradu za onog ko participira u programu. Kunst je u tome da treba pronaći termine koji su više vrednsovati i implementirati ih u sadržaj sajta kako bi se reklame odgovarajućih oglašivača (visokoplatežnih) pojavile na vašem sajtu. Na kraju, potreban je i klik na ove reklame.

Zbog velike azbestne reforme i akcije protiv upotrebe azbesta u Americi ali i u ostatku sveta, autor je odabrao termin Azbest, jer ovaj termni donosi od 10 do čak 100 dolara po kliku. Isplate dolaze od advokatskih kancelarija koje se bave zastupanjem žrtava štetnog delovanja Azbesta, u čijim procesima su odštetni zahtevi “astronomski”.

Na vam ostaje samo da pronađete vaš “srećan termin”.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *