Android: Parking SMS Srbija

Categories Google AndroidPosted on

Evo jedne korisne i upotrebljive Google Android domaće aplikacije koja je u konkurenciji za Vipov Android konkurs. Radi se o aplikaciji Parking SMS Srbija Ferenca Brauna koja kako joj i naziv govpri služi za podršku i brže plaćanje parkinga putem SMS poruka u celoj Srbiji.

Nakon instalacije sa Androdi Marketa, dovoljno je predefinisati registarski broj automobila i potom odabrati jednu od preko 100 parking zona u 31 gradu u Srbiji, uz prethodno ažuriranje baze parking zona. Naravno radi se o razvojoj verziji 1 reviziji 3 koja tek treba da se zaokruži.

A evo i par saveta u smislu unapređenja apliakcije:

  • radu povećanja efikasnosti, pored predefinisanog registarskog broja, omogućiti i predefinisane parking zone, jer većina nas parkira u istom gradu u dve, tri zone. Ovim predefinisanjem bi omogućili plaćanje parkinga, sa osnovnog ekrana samo jednim pritiskom na ekran
  • još bolje, nakon izbora predefinisanih parking zona i registarskog broja omogućiti kreiranje parking widgeta kojim bi platili parking jednim pritiskom na Home Screen!
  • aplikacija nakon izbora parking zone nudi Google Maps prikaz, ali samo grada, dobro bi bilo ucrtati zone preko Google Map Makera i vezati ih linkom za ove zone, naravno zahteva dosta posla

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *