Android: My Tracks

Categories Google Android, MobilePosted on

Evo jedne sjajne, jednostavne i korisne Google Androd aplikacije koja koristi GPS signal. Android aplikacija My Tracks omogućava kontinuirano beleženje GPS lokacija, tokom kretanja, dajući statistički uvid na licu mesta u podatke kao što su: vreme kretanja, razdaljina, pravac ismer kretanja, brzina i nadmorska visina na tačka duž pređenog puta.

Na ovaj načim možete  da na mapi ispratite svako kretanje, bilo to obična šetnja, džoging, vožnja bicikla i automobila.

Za probu iskoristio sam My Tracks za praćenje popodnevne štenje kroz kvart, i prosto je zadivljujuće koje sve podatke My Tracks pruža.

Da stvar bude još bolja, pored grafičkog prikaza rute kretanja na mapi, dobija te i statistički graf koji u odnosu na pređeni put prikazuje elevaciju i brzinu – super za sve bicikliste i atletičare.

Naravno, sve pdoatek možete eksportovati u .KML format i ubaciti ih u Google Maps servis, te kao javne i privatne mape koristiti za sopstvene analitičke potrebe, te recimo firme mogu da prate kretanje vozila ili službenika na terenu po određenim rut-kartama:


View Šetnja praćenja MyTrack aplikacijom in a larger map

Please follow and like us:

4 comments

  1. Koliko baterije to trosi? GPS ukljucen non stop je poprilican potrosac, mada mozda i gresim.

  2. Vrlo je mala potrošnja pošto je GPS samo prijemnik, nema predjanog – emitujućeg signala. Najveći potrošač je ubedljivo 3G funkcija koja “izuje” bateriju za pola dana, a zatim i WiFi ali opet manji. Ipak se radi o primopredajnim funkcijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *