Acer Androidi

Categories Google Android, MobilePosted on

Za potrebu testiranja stigli su mi najnoviji Acer pametni telefoni kojima Acer želi da se ponovo, ali ovaj put bolje kotira na tržištu mobilnih telefona. Tri nova Androida, na tri različite konceptualne platforme.

Acer beTouch E120

Prvi je najmanji klasični Acer beTouch E120 sa touchscreen ekranom dijaginale 2,8 inča koji veoma sposobno radi na Androidu 1.6 iako ima 416 MHz-ni procesor. Kao i ostali droidi poseduje 512 MB ROM-a, GPS, WIFI, Bluetooth i proširiv je sa MicroSD karticama, a ima i kapacitivnu bateriju od 1500mAh.

Pored klasičnih 1.6 Donut aplikacije tu je i set Acerovih aplikacija, poput GPS Trackera, FM radija, Spinlets muzike i nemoPlayera, a sa telefonom dolazi i Twidroid. Prikaz na erkanu najbliži je onom na HTC WildFire-u, što znači da nije na nivou AMOLED-a, ali je na konto toga jeftniji. i cena će mu biti nešto više od 200 evra.

Acer beTouch E130

beTouch E130 donosi u Android svet sasvim novi full QWERTY tastaturu i blekberijevski koncept sapoloženim ekranom, punom tastaturom i trackball-om za brzo kretanje kroz menije. Ekran je dijagonale 2,6-inča, a i pored QWERTY tastature – osetljiv je na dodir tako da korisnici navikli da tapkaju po ekranu neće biti uskraćeni. Kao i E120 pogoni ga Android v1.6 (Donut) i ST Ericsson PNX6715 procesor na 416 MHz . Ko voli BlackBerry stil, ali i droide, ovo će mu biti idealan uređaj.

Acer Stream

Treći, i najupeglaniji primerak iz Acer linije je Acer Stream smart Android sa velikim ekranom, performansama i konceptom najbliži modelu Samsung Galaxy S. Ipak, ne radi se o Super AMOLED-u S-Phonea, već o 3,7-inčnom AMOLEDU kao na Desireu sa rezolucijom od 800 x 480 px i procesorom  Snapdragon na 1GHz . Ono što treba istaći na Streamu su 5-megapikselan kamera sasvim solidnih mogućnosti i mogućnošću snimanja videa u 720p rezoliciju i HDMI izlaz (što je već malo ređe).

Acer Stream svakako iznenađuje i ukazuje na to da i drugi proizvođači mogu da naprave dobrog tržišnog takmaca u ovoj klasi. Kao što HTC ima Sense interfejs nadogradnju, Acer ima sličnu Liquid nadogradnju koja dodatno personalizuje ovaj droid i olakšava svakodnevnu upotrebu. Takođe dodao bih još jednu neobičnost a to je DLNA kompatibilnost, tako da multimediiju direktno sa telefona možete da strimuejte na kompatibilne uređaje. Još jedna osobenost muldimedijalnsoti na ovom telefonu  je podrška za FLAC muzički i Xvid video formate, što ga čini svakako jedinstvenim.

Please follow and like us: