3. Sajam medija

Categories Internet, Marketing, MedijiPosted on

Prođe i 3. Sajam media u Novom Sadu, zamišljen pre svega kao mesto na kome će raznorodni i raznovrsni mediji predstaviti sebe, i sa ekonomske strane gledano, na najbolji mogući način promovisati sopstveni reklamni prostor. Izgleda da je, bar prema mom skromnom mišljenju, ovaj put bilo više onih koji nude, u odnosu na one koji bi trebali da budu zainteresovani za tu istu ponudu.

što se tiče Interneta kao medija, potvrdila se stara konstatacija da i dalje stagniramo u dnu lestvice. Na ovogodišnjem sajmu bila su samo 2 štanda koja se bave ovim medijem, a to su novosadska agencija Konekta koja je organizovala već tradicionalni okrugli sto. Drugi štand je štand beogradskog “E-magazina” koji je služio i kao promotivno sredstvo na kome su se prezentovali posećeniji domaći sajtovi, koji su nudili sopstveni oglasni prostor.

Ipak, i pored šire promotivne (prvenstveno online) kampanje vezane za štand “E-magazina” i dešavanja na njemu, zainteresovanost posetilaca je očekivano mala. Bio sam prisutan kada se na štandu E-magazina predstavljala agencija InfoEconomy sa svojim web projektom www.economy.co.yu.

Prema sopstvenom priznanju prezentatora projekta, interesovanje da online oglašavenje na našim prostorima je i dalje minorno, što je pokazala i sama prezentacija kojoj je prisustvovalo tek nekoliko zainteresovanih.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *