2 domaće Android aplikacije: “B92” i “TV vodič”

Categories Google AndroidPosted on

Vip Android izazov 2.0 je pored mnoštva manje više beskorisnih Androdi apliakcija ipak iznedrio i nekoliko zaista dobrih i upotrebljivih. Ovoga puta izdvajam dve informativne aplikacije, a to su B92 i TV Vodič. “B92” i „TV Vodič” su proglašene za najboljeaplikacije u okviru „Vip Android izazova 2.0“, jedinstvenog konkursa za razvoj lokalno primenljivih aplikacija za mobilne uređaje. Odluka je doneta na osnovu glasanja u kome je učestvovalo 1.436 Vipovih korisnika Android telefona i programera.

B92

Pretražite Android Market po "b92" ili skenirajte QR kod

Ovo je sjajna, dorađena aplikacija koaj ne predstavlja puki RSS konverter, već namenski adaptirana aplikacija koja na adekvatan način prenosi sve bitne informaciej objavljenje n asajtu  B92. Dodatno, korisnici sajta  su opterećeni šumom informacija i banera, dok su korisnici Android aplikacije lišeni toga i dobijaju “čistu”, jasnu i fokusiranu informaciju.

Osnovni meni prenosi glavne informativne rubrike, zatim tu je Foto sekcija koja omogućava da na jednom mestu pregledate sve vizuelne novosti, ali takođe i da pošaljete sopstvenu fotografiju. Slično Foto sekciju, tu je i Video sekcija za pregled video aktuelnosti, ali i upload naših snimaka sa lica mesta. Naravno, infromacija ne bi bila potpuna da nema Vremenske prognoze koja je takođe veoma pregledna i sjajno izvedena, a daje info o vremenu na datoj lokaciji (na kojoj se trenutno nalazite) i odabranoj lokaciji.

TV vodič

Pretražite Android Market po "TV vodič" ili skenirajte QR kod

TV vodič je korisan programčić koji omogućava praćenje domaćih i kablovskih TV programa, kreiranje liste omiljenih televizija, te pretraživanje emisija po imenima i žanrovima. Osnovni ekran (Trenutno) daje informacije o trenutnim emisijama na svim kanalima. Zatim, dat je pregled po pojedinačnim televizijama, gde jeomogućeno da pregledate šemu emitovanja date televizije do 5 dana unapred. Svaku emisiju iz programa date televizije možete odabrati u listu gledanja da nešto ne bi propustili.

Joše jedan koristan pregled je po žanrovima, gde se na jednom mestu dobije dnevan šema svih tipskih emisija na svim kanalima, počevši od crtanih filmova, preko dokumentaraca, do sporta i filmova.

Posebnu funkciju predstavlja Podsetnik – koji omogućava da vas telefon na određeno vreme pre emisije podseti da ne propustite željeni program.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *