101 priča i prva e-knjiga 7 nacija

Categories Blogosfera, Društvene mreže, KulturaPosted on

Kompanija Toshiba okončala je konkurs za kreiranje kolaborativne elektronske knjige ,,Nekada davno beše jedan kompjuter’’ u kojoj je učestvovalo čak 7 nacija i 175 odabranih priča. Konkurs je organizovan preko Facebook-a, ali i mreže blogova, pa je tako ova e-knjiga i prva knjiga nastala na nekoj društvenoj mreži.

Jedan od blogova preko koga se moglo konkurisati je i blog Svakodnevnica, na kome je ostvaren fantastičan odziv od skoro 100 postovanih kratkih priča!

Bio je veliki posao iščitati sve priče i trebao je nekoliko sati samo za čitanje i još toliko za ocenjivanje. Uglavnom, sa ovog bloga od stotinu priča odabrano je 5 najinteresantnijih, a to su (njihove priče ušle su u prvu FB regionalnu e-knjigu):

Od svih pristiglih priča (iz Rumunije, Bugarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Izraela), sa Facebooka i blogova, slilo se nekoliko stotina priča, a Toshiba je odlučila da su najbolje tri sledeće:

  • Prvo mesto i dobitnik Toshiba Folio 100 je Zorica Sentić
  • Drugo mesto i dobitnik Toshiba Camileo kamere je Nikola Đukić
  • Treće mesto i takođe dobitnik Toshiba Camileo kamere je Stevan Majstorović

Kao što vidite, jedna priča sa ovog bloga plasirane je među prve tri priče što govori da je izbor bio kvalitetan.

Sve u svemu, svim učesnicima konkursa zahvaljujem na učešću a dobitnicima čestitam!

U nastavku možete i pročitati celu knjigu “Once upon a time Computer…” i ovih 175 sjajnih priča, jer su sve pred maternjeg na kom su pisane prevedene i na engleski:

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *